proyecto

El mític Alpine A-110

En aquesta web es descriu el desenvolupament i transformación d'un cotxe mític dels anys 60 i 70, l'Alpine A-110. Un cotxe apreciat per tots els entesos i coleccionistes, no només per la seva repercussió esportiva sino també per l'escàs nombre d'unitats produides.

El punt de partida del projecte és una unitat de fabricació espanyola de l'any 1968, un A-110 de 1100 c. c., que es transforma en la millor expressió esportiva del model fabricat a França, i que no és un altre que l'Alpine A-110 1600-S Grup 4.

Un somni fet realitat

Sóc Josep Marc Sabater, corredor de rallyes des de la dècada de 1970, vaig ser un assidu en la participació dels rallyes de Catalunya i Espanya, aconseguint amb Renault moltes victories de la categoria i un sotscampionat absolut de l´especialitat, amb un R-8 TS preparat com un prototip de 1550 c.c.

La il·lusió de llavors, així com l'admiració pel model emblemàtic de Renault, l'Alpine A-110 i especialment en la versió 1600-S, que només es fabricava a França i que estava en mans d'uns pocs privilegiats, va desenvolupar en mi una sensació de sana enveja que va quedar latent molts anys com una meta no aconseguida.

Avui, passats més de 40 anys, i amb l'afecció i la il·lusió encara intactes, he decidit dur a terme el desenvolupament i construcció de la versió esportiva de major prestigi dels Alpines d'aquella època.

Aquest repte personal suposa un llarg camí de treball i esforç, que queda compensat amb escreix tant per la satisfacció del propi desenvolupament del projecte com per la posterior utilització del vehicle. Conduir el nou A-110 és un plaer i un gaudir per a tots els sentits.

La dedicació de més de dos anys a aquest projecte ha estat molt enriquidora. La cerca i consecució d'informació, el contacte amb especialistes, el tracte amb amics que han col·laborat, el desenvolupament de noves peces ja extingides i la millora d'altres gràcies a la nova tecnologia, han fet que valgués la pena aquest gran esforç.

Ara es tracta d'explicar i fer públiques les meves experiències a tot aquell interessat "Alpinista" o amant de la mecànica de l'automòbil que seguint els detalls de la transformació, pugui gaudir de l'evolució del projecte. D'un total de 6500 fotografies fetes durant el procés, s'han seleccionat 587 que podeu veure a continuació. Espero que us agradi.

Text legal · Disseny i creació: materiacreativa.com